22-та ветроходна регата «Кор Кароли» ще се проведе от 11 до 15 август по маршрут Бургас — Св. Влас — Балчик — Варна. Традиционните наши съорганизатори и тази година са част от проекта – Община Варна, Пристанище Бургас, Яхт-клуб «Кап.Г.Георгиев — Порт Варна», Военно-морски сили на Р. България, Пристанище Варна и Яхт-клуб «Порт Бургас». Новите ни партньори са двама — най-новият е «Некст Консулт» като генерален спонсор, а вторият е «Марина Балчик», наш любезен домакин до преди 5-6 години.

«Марина Балчик» е сред добре организираните яхтени пристанища по нашето крайбрежие, разположена в красивия залив на забележителния и привлекателен за потоци туристи Балчик. 

Регатата ще започне с ПроАм гонка на 11 август пред Морската градина на Бургас. На 12 август ще стартира първата състезателна гонка от Бургас, покрай о-в Св.Иван с финал «Марина Диневи». Състезателите ще се надпреварват за купите на «Некст Консулт» с награждаване същата вечер в Св.Влас.

На следващия ден, 13 август, ще се даде старта на най-дългата гонка в регатата от Св.Влас до Балчик, а на 14 август — от Балчик до Варна.

На 15 август ще се проведат три крайбрежни гонки във варненския залива, с които регатата ще отдаде своеобразен почит към гражданите и гостите на града за Деня на Варна, а вечерта ще бъде награждаването на победителите в крайното класиране.

Подробности ще намерите в Обявата за състезание тук