Старт Св. Влас - Балчик

Участниците в регата „Кор Кароли“ потеглиха рано тази сутрин по най-дългия етап от Св. Влас към Балчик. Тежък ден предстои на всички, като никой не знае кога ще се съберат всички лодки в марината в Балчик. Снощи имаше награждаване за първия етап, за купите на „Некст консулт“. Перфектно тържество с много емоции и игри за участниците. В крайна сметка първите в отделните класове получиха наградите си. В клас „ORC A“ първи е екипажът на „Петра“ с шкипер Павел Дуков от „Понтос“-Варна. Те взеха награда  и за първото си място в „IRC 1“.

В клас „ORC B“ поведе екипажът на „Уасаби“ от „Черноморец“-Бургас с шкипер Валентин Николов. В „ORC С“ най-добре след първия преход се представиха ветроходците от „Норд Бургас“ с шкипер Георги Калоянов, „Черноморец“-Бургас. В „ORC Р“ награда за първото място получи екипажът на „Минт Милк“ от ЯК „Кап. Г. Георгиев Порт Варна“, шкипер Калин Георгиев“.

Лидери в „IRC 2“ са представителите на „Деа“ от „Порт“-Бургас с шкипер Йордан Банков.

Екипажът на „Меч“ с шкипер Ивайло Ангов от „Ч. море Бриз“-Варна грабна приза за първото място в клас „IRC 3“.  В надпреварата на „Конрад 25 R“ начело отново е „Меч“.