foundation cor caroli 1

На 15 юни /събота/ Фондация „Кор Кароли” ще се включи във вече традиционната инициатива на Военноморския музей – Варна, провеждана по повод Деня на бащата за четвърта година подред. Идеята на всички, участващи сдружения и клубове, е да се предложи спортно и увлекателно занимание за по-малките през лятната ваканция.
Програмата, в своята цялост, се определя от домакините, но Фондацията ще предложи на посетителите практически щанд, на който малки и големи могат да се научат да правят основни и важни морски възли, както и експозиция и беседа, разказващи за живота и постиженията на кап. Георги Георгиев, който ще се намира непосредствено до яхтата „Кор Кароли”, с която той прави своето околосветско плаване. Също така, Яхт-клуб „кап. Георги Георгиев – Порт Варна” ще предоставят тренажор, с който малките посетители ще могат непосредствено да усетят единството между лодката, ветрилото и вятъра.
Заповядайте на 15-ти юни 2019 г. /събота/ от 10.00 ч. до 18.00 ч. в двора и сградата на Военноморски музей – Варна, за да разберете, заедно с Вашите деца, повече за ветроходството и мореплаването и начините за забавление и активност през лятото. Входът е свободен.