Церемония по награждаване на най-добре класиралите се ветроходци във всеки един от класовете на регата „Кор Кароли – Некст Консулт“ се проведе във Варна. Юнашкият салон бе домакин на събитието, а купите бяха раздадени и получени с много усмивки, позитивно настроение и приятелски дух.

Ако желаете да гледате церемонията по награждаването, моля последвайте тази връзка

В началото на церемонията плакет получи всеки един от партньорите на „регатата на регатите“ – основният спонсор „Некст Консулт“, „Ремакс“-България, дирекция „Спорт“ в Община Варна и Военноморските сили на Република България. Техни представители, заедно с председателя на фондация „Кор Кароли“ и организатор на регатата кап. Тома Томов, връчиха купите в отделните класове.

Големият победител тази година, носителят на купата Синята лента, за най-бързо изминато разстояние на всички етапи по реално време е „CHOCOLATE” с шкипер Франсоа Боп от клуб „Порт Бургас“.

В клас IRC 3 на трето място се класира яхтата „ANHIALO“ с шкипер Иван Костадинов от клуб „Сереко“-Царево. Екипажът на лодка „VICTORIA“ с шкипер Любомир Николов от клуб „Черноморец“-Бургас е втори, а победител – яхтата “METCH” от клуб „Черно море – Бриз, Варна“ с шкипер Ивайло Ангов.

Трети в клас IRC 2 тази година са ветроходците от „SHIMAZEN“, ръководени от Станислав Попчев от клуб „Порт Бургас“. От същия клуб са и първенците в този клас – яхтата „DEA” с шкипер Йордан Банков. Пак от Бургас, но от „Черноморец“ са класиралите се на второто място – „WASABI“ с шкипер Валентин Николов.

Екипажът на яхтата „EVIL WOMAN“ с шкипер Петър Димитров от клуб „Св. Николай“ е трети в клас IRC 1, предшестван от „CHOCOLATE“ на втората позиция. Първи в този клас са ветроходците от „PETRA“ с шкипер Павел Дуков. „Ние сме братя, не сме екипаж“, подчертава емоционално Дуков. По време на церемонията той развълнувано благодари пред публиката на всеки един от членовете на своето „семейство“, като ги назова поименно един по един. Варненците от клуб „Понтос“ направиха фантастично представяне на регатата тази година, а палитрата от характери на целия екипаж допринесе за положителните спомени, които оставя 22-рата регата „Кор Кароли – Некст Консулт“.

Други любимци на публиката по време на церемонията, които след обявяването на победителя в клас Conrad 25 R я накараха буквално да експлодира, са ветроходците от лодка „ALGOL”. Екипажът с шкипер Христо Младенов от яхт клуб „Капитан Георги Георгиев – Порт Варна“ са със средна възраст 18 години. Втори в този клас са „METCH“ от клуб „Черно море – Бриз, Варна“ с шкипер Ивайло Ангов, следвани от „ANHIALO“, клуб „Сереко“, Царево с шкипер Иван Костадинов.

В клас ORC P трета се класира яхта „METCH”, предшествана от „ALGOL”. Първенци са „Mint Milk” с шкипер Калин Георгиев от клуб „Капитан Георги Георгиев – Порт Варна“.

„Terra DULO R“ с шкипер Ивайло Вълчев са трети в клас ОRC C. На второ място са ветроходците от „White Wing“ , а на първо – тези от „Nord Burgas“.

В клас ORC A на първо място се нареди яхтата „PETRA”, следвана от „CHOCOLATE“. Трети в този сериозен клас са опитните ветроходци от яхта „LZ Yachting 1991” с шкипер Лъчезар Братоев от клуб „Ultramarine”. „Радвам се, че нивото на тази регата се вдига. Дано така да продължава“, подчерта той по време на награждаването.

По традиция церемонията се провежда на празника на Варна – Голяма Богородица. Точка на официалната част даде Орлин Дочев, управляващ партньор на „Некст Консулт“. Право българско хоро, комплимент от организаторите за всички именници, се изви за финал на 22-рата регата „Кор Кароли – Некст Консулт“.