Wasaby_Dentaprime

Всяка година участниците във ветроходната регата „Кор Кароли“ създават невероятна атмосфера в рамките на надпреварата – както състезателна, така и приятелска. Духът на регатата е специален и много закачлив. „Битките“ на вода са сериозни, екипажите –  заредени с енергия, а целта е призово класиране в класа. Като добавим и по-веселата част – купоните, съпътстващи проявата, можем да кажем, че регата „Кор Кароли“ оцветява много пъстро българския ветроходен живот всеки сезон. С удоволствие ще ви припомним призьорите в класирането от миналата година, защото една голяма част от тях ще спорят за призови места и тази година.

В клас „Конрад 25 R“ неуморимият Богомил Пехливанов с „Феникс“ от „Синева“-Варна успя да се пребори за първото място. В IRC 1 екипажът на прецизния Петър Димитров с „Ронин“ стигна до първото място. Те представляват клуб „Св. Никола“-София. В IRC 2 битката беше сериозна, но в крайна сметка изобретателният Любомир Николов от „Черноморец“-Бургас с „Виктория“ стигна до златните отличия. В ORC A екипажът на „големците“ от „Понтос“-Варна с „Петра“ с шкипер Никола Дуков се пребори за трофея след добро каране.

В ORC В „бургаският тигър“ Валентин Николов с „Уасаби Дентапрайм“ от клуб „Черноморец“ не остави шансове на конкуренцията. В ORC Р „варненският сръчко“ Калин Георгиев и неговият екипаж от „Минт Милк“ категорично заслужиха първото място. Те са представители на ЯК „Кап. Г. Георгиев Порт“-Варна.

Пред всички тях и пред останалите участници регата „Кор Кароли“ тази година ще предостави нови предизвикателства, а ветроходците ще трябва да защитават титлите си от миналата ветроходна регата или да отстъпят позициите си на други екипажи.